Priveden još jedan muškarac zbog snimanja djece

Slika /2018/privođenje.JPG

Policija je privela u pritvorsku jedinicu policije talijanskog državljanina koji je mobitelom snimao djecu

Foto: Ilustracija

Istarska policija nastavlja s provođenjem aktivnosti u cilju zaštite djece pa je tako podnesena još jedna kaznena prijava protiv počinitelja koji je snimao nagu djecu.

Naime, 17. kolovoza u poslijepodnevnim satima zaštitari su u jednom naturističkom kampu na području Rovinja zatekli muškarca koji je mobitelom snimao nagu djecu. O tome su odmah obavijestili policiju te su policijski službenici uhitili 49-godišnjeg talijanskog državljanina. Od njega su oduzeli dva mobitela te su ih pretražili temeljem naloga nadležnog suda.

Tijekom pretrage mobitela pronađeno je više fotografija i snimka nage djece te je osumnjičeni po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 18. kolovoza u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju.

Ovakva kriminalistička istraživanja pokazuju da je javnost sve više osviještena o problemu snimanja djece i da građani prepoznaju sumnjivo ponašanje, što omogućuje pravovremenu reakciju policije i privođenje počinitelja.  
 

Priopćenja