Privedena zbog davanja lažnog iskaza i prijetnje

Slika PU_I/vijesti/2014/policija natpis.JPG

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila kaznena djela prijetnja i davanje lažnog iskaza

Foto: Ilustracija 

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila kaznena djela prijetnja i davanje lažnog iskaza. Ženu se sumnjiči da je 27. listopada, putem SMS poruka, prijetila 60-godišnjoj hrvatskoj državljanki, čime je kod nje izazvala strah za osobnu sigurnost i sigurnost njene obitelji. Također je utvrđeno da je 31-godišnjakinja 30. listopada, na šalteru za upravne poslove u zgradi PU istarske, popunila i potpisala izjavu, u kojoj je pod materijalnom i kaznenom odgovornošću izjavila da se trajno nastanila na adresi u Puli, kao i da je vlasnik stana. Provedenim izvidima utvrđeno je da 31-godišnjakinja nije vlasnica stana i da ne živi na toj adresi, odnosno da je kao stranka u postupku dala lažni iskaz.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 3. studenog u poslijepodnevnim satima,  osumnjičena je privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica