Privedeni kradljivci sekundarnih sirovina

Slika PU_I/bakar2.jpg

Pulska je policija u subotu, 21. travnja oko 23 sata u Labinskoj ulici u Puli u vozilu marke Alfa Romeo, pulskih reg oznaka zatekla dvojicu državljana BiH u dobi od 31i 33 godine. Policijskim postupanjem utvrđeno je da u prostoru prtljažnika prevoze žicu namotanu u kolutove i prikladni alat za rezanje žice. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krađe obojica su uhićeni.

Foto: Ilustracija  

Pulska je policija u subotu, 21. travnja oko 23 sata u Labinskoj ulici u Puli u vozilu marke Alfa Romeo, pulskih reg oznaka zatekla dvojicu državljana BiH u dobi od 31 i 33 godine.

Policijskim postupanjem utvrđeno je da u prostoru prtljažnika prevoze žicu namotanu u kolutove i  prikladni alat za rezanje žice. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krađe obojica  su uhićeni.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su počinitelji, neposredno prije zatjecanja, uz željezničku prugu na dionici Pula-Galižana prikladnim predmetom izrezali i otuđili više  bakrenih žica.

Osim navedenog djela, utvrđeno je da su muškarci u periodu od 26. siječnja do 18. travnja počinili još pet kaznenih djela krađe. Osnovano se sumnja da su tijekom noći 26./27. siječnja uz željezničku prugu na dionici Svetvinčenat-Čabrunići sa telefonskog stupa izrezali i otuđili ukupno 400 metara bakrene žice ukupne težine 25 kg.

U popodnevnim satima 13. veljače su uz željezničku prugu na dionici Juršići-Vodnjan otuđili 320 m bakrene žice ukupne težine oko 25 kg, dok su  15. veljače uz željezničku prugu Galižana-Vodnjan. otuđili ukupno 1280 m bakrene žice ukupne težine oko 80 kg.

Također je utvrđeno da su u  periodu od 24. do 28. ožujka uz željezničku prugu na dionici Pula-Galižana, kod Stancije Peličeti, otuđili 800 m bakrenih žica težine oko 50 kg. Na istoj su dionici  tijekom noći 18. /19. travnja otuđili ukupno 1.080 m bakrene žice, ukupne težine 70 kg  .

Počinjenim  kaznenim djelima oštećena je tvrtka iz Ogulina za više od 20 tisuća kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, obojica su u večernjim satima 22. travnja privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica