Privedeni provalnici u jahte

Slika PU_I/uhicenik03.jpg

Rovinjska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom 19-godišnjaka iz Zagreba i 22-godišnjakom iz Rijeke utvrdila osnove sumnje da su počinili dva kaznena djela teške krađe provaljivanjem i jedno kazneno djelo krađe.

 Foto:  Ilustracija

Rovinjska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom 19-godišnjaka iz Zagreba i 22-godišnjakom iz Rijeke utvrdila osnove sumnje da su počinili dva kaznena djela teške krađe provaljivanjem i jedno kazneno djelo krađe.

Naime, mladiće su policijski službenici zatekli oko 22,20 sati u uvali  u Rovinju u trenutku kad su plivajući došli na obalu gurajući za sobom gumeni čamac sa stvarima za koje se posumnjalo da potječu od izvršenja kaznenog djela. Oni su uhićeni, te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su mladići prije zatjecanja provalili u jahtu tako što su pomoću prikladnog alata nasilno otvorili vrata kabine i otuđili raznu tehničku robu, sunčane naočale i novac oštetivši 30-godišnjeg slovenskog državljanina za nekoliko tisuća kuna.

Također je utvrđeno da su dana,  29. lipnja iz jahte, vlasništvo 46-godišnje talijanske državljanke otuđili raznu tehničku robu i novac pričinivši materijalnu štetu od više tisuća kuna, a potom u večernjim satima 30. lipnja provalili u jahtu  i otuđili raznu tehničku robu,  novac i gumeni čamac  oštetivši 42-godišnjeg talijanskog državljanina za nekoliko tisuća kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, mladići su u večernjim satima 2. srpnja privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.



Stranica