Privedeni razbojnici

Slika PU_I/vijesti/2015/pištolj i rukavice.bmp

Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 23-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništvo. Sumnjiči ih se da su 11. ožujka oko 9.50 sati, ušli u zlatarnicu u Flanatičkoj ulici u Puli i uz prijetnju pištoljem od 75-godišnjeg muškarca otuđili nakit. Iako ih je 75-godišnjak pokušao spriječiti u krađi nakita, osumnjičeni su uspjeli pobjeći s otuđenim zlatom.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su utvrdili da je 37-godišnjak počinio i kazneno djelo teše krađe, i to zajedno s24-godišnjim hrvatskim državljaninom. Naime, oni su u razdoblju od 20. veljače do 6. ožujka, provalili u kuću za odmor u Ulici Bartolomeo Biasoletto u Vodnjanu, iz koje su otuđili televizor i set video igara. Time su 50-godišnjeg vlasnika oštetili za više tisuća kuna. Nakon što su otuđili televizor, prodali su ga 28-godišnjaku, koji je znao da se radi o ukradenom predmetu tako da se protiv njega podnosi kaznena prijava za prikirivanje.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 12. i 13. ožujka, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica