Privedeni zbog prometnih prekršaja

Slika PU_I///ZSCP.JPG

Zbog počinjenja više prometnih prekršaja, policijski službenici priveli su u prostorije policije dvojicu muškaraca.

Foto: Ilustracija

Zbog počinjenja više prometnih prekršaja, policijski službenici priveli su u prostorije policije dvojicu muškaraca.

Na području Poreča, 11. lipnja oko 23 sata, 53-godišnjak iz Poreča je u Ulici Županije Somogy izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, a potom je pobjegao s mjesta događaja. Policijski službenici ubrzo su ga pronašli te je utvrđeno da je 53-godišnjak nesreću izazvao pod utjecajem alkohola od 2.59 promila te da je zbog nedržanja potrebitog razmaka, prednjim dijelom Hyundaija, pulskih registracijskih oznaka, udario u zadnji dio BMW-a, njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je ispred njega upravljao 43-godišnji državljanin Njemačke. Nakon što je izazvao nesreću, 53-godišnjak se udaljio s mjesta događaja bez da je s oštećenim izmijenio podatke, a nakon što su ga policijski službenici pronašli, odbio je poći s njima, zbog čega je uhićen i nad njim su uporabljena sredstva prisile.

Na području Pule, 13. lipnja oko 2 sata, policijski službenici su na Trgu Republike zaustavili Renault, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnjak iz Pule. Utvrđeno je da mladić upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1.06 promila te da su ga oko 1 sat zaustavili djelatnici interventne policije, koji su mu zbog vožnje pod utjecajem alkohola izrekli zabranu upravljanja vozilom u trajanju od 12 sati. Također je utvrđeno da 27-godišnjak upravlja vozilom, koje je odjavljeno u travnju te mu je zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, određeno zadržavanje u prostorijama policije.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 53-godišnjaka i 27-godišnjaka se podnose optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.



Stranica