Proljetne eko-akcije u Puli

Slika PU_I/vijesti/2014/drenovica 4.JPG

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela prevencije nastavili su s provođenjem nacionalnog projekta ''Zdrav za 5'' te su ovog vikenda, na području Pule, zajedno s policijskim službenicima Postaje pomorske policije Pula-Pola, sudjelovali u dvije eko-akcije.

Naime, Grad Pula, Mjesni odbor Sv. Polikarp-Sisplac, Mjesni odbor Vidikovac i društvo sportske rekreacije Uljanik su u subotu, na području šetnice u šumi Lungomare, te u nedjelju, na području pulske šume Drenovica, organizirali prigodne eko-akcije. Tom su se prilikom, učenici pulskih škola i njihovi roditelji, članovi raznih sportskih klubova  i svi zainteresirani građani uključili u uređivanje i čišćenje šuma, a ujedno su imali i prilike sudjelovati na zanimljivim sportskim natjecanjima.

Navedene eko-akcije iskoristili su i policijski službenici pa su tako postavili info-punktove, na kojima su educirali djecu i odrasle o problemu ovisnosti o alkoholu, a svi zainteresirani mogli su isprobati i tzv.  pijane naočale te tako dobiti percepciju prostora pod utjecajem različitog stupnja alkoholiziranosti organizma.

Kroz kraće kulturno umjetničke programe OŠ Stoja i OŠ Vidikovac te razna sportska natjecanja i čišćenje omiljenih lokacija za šetnje i rekreaciju Puljana poslana je jasna poruka ''ŽIVI ZDRAVO, BUDI ZDRAV – JER ČIST OKOLIŠ JE ZDRAVA BUDUĆNOST''.



Stranica