Prometna akcija u cilju zaštite osoba s invaliditetom

Slika PU_I/vijesti/2013/invalidi.JPG

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Postaja prometne policije Pula je jučer u vremenu od 10 do 16 sati provela preventivno-represivnu prometnu akciju "Nadzor parkirališta za osobe s invaliditetom i kontrola znaka pristupačnosti".

Foto: Ilustracija

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, na području Policijske uprave istarske jučer su provedene pojačane prometno-respresivne mjere u cilju zaštite osoba s invaliditetom, odnosno nadzor parkirališta za osobe s invaliditetom i kontrola znaka pristupačnosti.

Postaja prometne policije Pula je u vremenu od 10 do 16 sati,  na području Fažane, Medulina i Pule, provela preventivno-represivnu prometnu akciju naziva "Nadzor parkirališta za osobe s invaliditetom i kontrola znaka pristupačnosti", u kojoj su sudjelovali i prometni redari, predstavnici ''Društva osoba s tjelesnim invaliditetom'' te specijalno vozilo ''pauk''. Na području Fažana, kontrolirano je 30 parkirnih mjesta za vozila osoba s invaliditetom u Gortanovoj ulici, Vodnjanskoj cesti, Istarskoj ulici, Titovoj Rivi, kod osnovne škole, dječjeg vrtića te u dijelu naselja Fažana jug. Policijski službenici utvrdili su 3 prekršaja  zaustavljanja ili parkiranja vozila na mjestu rezerviranom za parkiranje osoba s invaliditetom. Na području Medulina,  kontrolirano je 37 parkirnih mjesta za vozila osoba s invaliditetom u Ulici Centar, kod osnovne škole, kod TC Plodine, Osipovica, Brajdine te u mjestu Pomer i Premantura, kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji. Na području Pule, kontrolirano je 14 parkirnih mjesta za vozila osoba s invaliditetom u Anticovoj ulici, na Danteovom trgu, Benediktinske opatije, Trg Stara tržnica i Flaciusovoj ulici, kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji.

Osim na području Postaje prometne policije Pula, prilikom provođenja pojačanih mjera, prekršaji zaustavljanja ili parkiranja vozila na mjestu rezerviranom za parkiranje osoba s invaliditetom utvrđeni su i na području Policijske postaje Umag i na području Policijske postaje Labin pa je tako na umaškom području utvrđen 1, a na labinskom podrčju 2 prekršaja.

Temeljem navedenog, prometnu akciju ocjenjujemo uspješnom, obzirom je postignut prioritetni cilj da se nazočnošću policijskih službenika djelovalo na korisnike znaka pristupačnosti i na moguće zlouporabe navedenog znaka i parkirnih mjesta rezerviranih za vozila osoba sa invaliditetom.



Stranica