Prometna edukacija osnovnoškolaca u Rovinju

Slika PU_I/vijesti/2013/predavanje u OŠ Rovinj.JPG

Rovinjska je policija u sklopu preventivnih aktivnosti u prometu, u suradnji s predavačem Auto škole „Pula-Rovinj“ gosp. Marčelom Mohorovićem, u ponedjeljak 11. veljače u osnovnoj školi „Juraj Dobrila“ u Rovinju održala edukativno predavanje na temu „Kretanje pješaka u prometu, prometni znakovi i osposobljavanje za vožnju biciklom“.

Foto: PU istarska 

Rovinjska je policija u sklopu preventivnih aktivnosti u prometu, u suradnji s predavačem Auto škole  „Pula-Rovinj“ gosp. Marčelom Mohorovićem, u ponedjeljak 11. veljače u osnovnoj školi „Juraj Dobrila“ u Rovinju održala edukativno predavanje na temu „Kretanje pješaka u prometu, prometni znakovi i osposobljavanje za vožnju biciklom“.

Učenici 5B razreda upoznati su s pravilima kretanja pješaka u prometu, pojašnjeno im je značenje pojedinih prometnih znakova, osobito onih iz grupe znakova opasnosti te znakova izričitih naredbi.

Posebno zanimanje petaša izazvao je dio predavanja o vožnji biciklom. Pojašnjeno je  tko se uopće i pod kojim uvjetima smije uključiti u promet biciklom, koja su pravila vožnje biciklom, kako se prevozi teret biciklom, način ispravnog kočenja, potreban razmak između dva bicikla.

Najavljena je škola vožnje biciklom koju će tijekom veljače u njihovoj školi provoditi policijski službenici u suradnji s predavačima auto škole. Škola vožnje biciklom sastoji se od šest školskih sati teoretskog dijela u vidu predavanja, nakon čega slijedi pismeni test, a tko položi pristupa praktičnom dijelu, vožnji biciklom. Učenici koji uspješno završe tečaj dobivaju Potvrdu o osposobljenosti za vožnju biciklom.

Učenici su sa zanimanjem pratili predavanje te se uključili s pregršt pitanja. Ovo je samo jedna u nizu preventivnih aktivnosti koje provode policijski službenici u cilju zaštite najmlađih sudionika u prometu, a s takvim aktivnostima nastavit će i u narednom razdoblju.



Stranica