Prometna nesreća na Istarskom ipsilonu

Slika PU_I/vijesti/2017/prometna nesreća kamion.JPG

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 6. studenoga oko 16.35 sati, na dionici Istarskog ipsilona između čvora Cerovlje i čvora Ivoli, teško je ozlijeđena jedna osoba.

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 6. studenoga oko 16.35 sati, na dionici Istarskog ipsilona između čvora Cerovlje i čvora Ivoli, teško je ozlijeđena jedna osoba.

Nesreća se dogodila kada je 66-godišnjak upravljao automobilom Audi, francuske registarske oznake, u smjeru čvora Ivoli. Dolaskom do dvostrukog zavoja, pretekao je teretni automobil  tegljač Scania, pulske registarske oznake s poluprikolicom, kojim je upravljao 38-godišnjak, nakon čega se vratio na svoju prometnu traku. Potom je započeo nepropisno pretjecati drugi teretni automobil tegljač Scania, pulske registarske oznake s poluprikolicom, kojim je upravljao 28-godišnjak,. Budući da prometna traka kojom je namjeravao pretjecati nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti, Audi je prednjim dijelom udario u prednji dio automobila Škoda, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 26-godišnjak. Kako bi izbjegao frontalni sudar, 26-godišnjak je skrenuo u desno i udario u zaštitnu ogradu, a potom se zarotirao i udario u prvi tegljač, dok se Audi odbio i udario u tegljač kojeg je nepropisno pretjecao.  

U prometnoj nesreći ozlijeđen je 26-godišnji vozač Škode, koji je prevezen u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen. Protiv vozača Audija podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu radi počinjenja kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.



Stranica