Prometna policija posjetila djecu dječjeg vrtića u Pomeru

Slika /2023/DV Pomer.jpg

Pulska prometna policija posjetila mališane dječjeg vrtića u Pomeru

Foto: PU istarska

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna, policijski službenici Postaje prometne policije Pula – Pola  jučer su posjetili djecu dječjeg vrtića u Pomeru i održali  radionicu na temu „Sigurnost djece u prometu“.

Policijski službenici s djecom su ponovili prometna pravila koja su učili sa svojim „tetama“ tijekom prethodnog tjedna. Posebno su obrađene teme pravilnog kretanja po nogostupu, gdje i kako prelaziti cestu. Ukazano je na opasnosti prelaska ceste na mjestima koja nisu pregledna, koja su značenja svjetala na semaforu, kako policajac regulira promet, te upozorili djecu na važnost korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje. Na pitanje koji je broj policije, djeca su spremno odgovorila 192.

Praktični dio radionice o sigurnosti u prometu održan je na ulicama u naselju Pomer  gdje su djeca uz pratnju policijskih službenika i odgajateljica pokazala stečena znanja (kretanje nogostupom, prijelaz preko obilježenog pješačkog prijelaza, prometni znakovi, ponašanje na autobusnoj stanici i dr.), te im je pokazan policijski automobil i opisani poslovi koje radi prometna policija.


 
Sva djeca su pokazala izuzetno zanimanje i znanje o prometnim pravilima, te odgovarali na postavljena pitanja za što su im policijski službenici uručili pohvalnicu.

Stranica