Prometna policija provela akciju zaštite traktorista

Slika PU_I/vijesti/2013/traktori-vodnjan.jpg

Djelatnici Postaje prometne policije Pula su u subotu za vrijeme obavljanja tehničkog pregleda traktora na prostoru sajma u Rudarskoj ulici u Vodnjanu, proveli preventivnu akciju usmjerenu na zaštitu traktorista u prometu.

Foto: PU istarska

Djelatnici Postaje prometne policije Pula su u subotu za vrijeme obavljanja tehničkog pregleda traktora na prostoru sajma u Rudarskoj ulici u Vodnjanu, proveli preventivnu akciju usmjerenu na  zaštitu traktorista u prometu.

Pomoćnik načelnika za preventivu Dubravko Šlibar i policijski službenik za preventivu Darijo Nikl ukazivali su vozačima traktora  na važnost poštivanja prometnih propisa i pravila.  Vozačima je skrenuta pažnja na odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje se odnose na vuču traktorom priključnog vozila, prijevoz osoba i isključivanje iz prometa radi propuštanja kolone vozila iza sebe, kao i da su dužni očistiti kotače kada se uključuju na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom.

Također su kroz prikaz zabilježenih nesreća s traktorima ukazali na najčešće greške vozača traktora, uslijed kojih dolazi do neželjenih posljedica. Svi zainteresirani vozači mogli su isprobati i pijane naočale te se upoznati s posljedicama vožnje pod utjecajem alkohola.



Stranica