Prometna policija provela preventivnu akciju

  • Slika /2021/Dani tehničke ispravnosti motorista i biciklista 04.5.2021.-3.jpg
  • Slika

Djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola su jučer na pulskoj rivi proveli i prigodnu preventivnu aktivnost

Foto: PU istarska

Budući da se tijekom ovog tjedna na području cijele Hrvatske provodi preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom ''Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021'', djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola su jučer od 11 do 13 sati na pulskoj rivi, kod ulaza na parkiralište Karolina, proveli i prigodnu preventivnu aktivnosti.

Zajedno s predstavnicima stanice za tehnički pregled i Hrvatskim autoklubom Pula-Rovinj obavljali su pregled tehničke ispravnosti motocikala, mopeda i bicikala te ukazivali sudionicima u prometu na pravilno vezivanje i nošenje zaštitne kacige. Vozače mopeda i motocikala uputili su kako ovog tjedna mogu obaviti besplatan tehnički pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede, uz napomenu kako su od akcije izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Ujedno su podijelili vozačima informativne letke ''Biciklisti pažnja'' i ''Motoristi oprez'' i reflektirajući prsluke, a biciklistima i navlake za žbice na kotačima bicikala. Motociklisti i mopedisti upozoreni su na obvezu da za vrijeme vožnje danju i noću na vozilima moraju imati upaljena kratka svijetla tijekom cijele godine, dok su biciklisti upozoreni na dužnost da noću i danju u slučaju smanjenje vidljivosti moraju biti označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom.

Provedbom ove akcije policijski službenici nastojali su potaknuti vozače motocikala, mopeda i bicikala da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno kako bi izbjegli prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

Stranica