Prometna škola ''Vidi i klikni''

Slika PU_I/vidi i klikni.JPG

Foto: PU istarska

Rovinjska i porečka policija nastavljaju s provođenjem preventivnih aktivnosti u prometu u cilju zaštite djece u prometu. Tako su danas od 9 do 12 sati  u dvorani ''Mlinovi''  u Rovinju, policijski službenici PP Rovinj u suradnji s HAK-om Zagreb, AK-om Pula-Rovinj i Gradom Rovinjom održali radionicu male prometne škole ''Vidi i klikni''. U aktivnost je bilo uključeno 50-tak djece vrtićkih skupina vrtića ''Neven'' i talijanskog vrtića ''Naridola''. Istu radionicu proveli su i jučer porečki policajaci, koji su u dvorani ''Veli Jože'' od 9,30 do 15 sati okupili oko 135 prvašića Osnovne škole Poreč i područnih škola.

U sklopu radionica, kroz igru na djeci razumljiv i zanimljiv način,  obrađene su teme  o prelasku djece preko obilježenog pješačkog prijelaza, sjedenju djece u elektro vozilu i korištenju sigurnosnog pojasa te prolasku djece između parkiranih vozila. Mališani su s velikim  zanimanjem sudjelovali u aktivnostima kojima je cilj bio približiti prometna pravila i prometnu kulturu najmlađima.

Ovo je samo jedna u nizu preventivnih aktivnosti koje provode policijski službenici Policijske postaje Rovinj i Policijske postaje Poreč u cilju zaštite najmlađih sudionika u prometu, a s takvim aktivnostima nastavit će i u narednom razdoblju.



Stranica