Prometni recidivisti ostali bez automobila

Slika /2018/arena i kaciga.JPG

Jednom od prekršitelja određen je zatvor u trajanju od 15 dana, dok će drugi tijekom dana biti doveden na nadležni sud

Foto: Ilustracija

Prometna policija je jučer zatekla i kontrolirala u prometu dvojicu prometnih recidivista koji su zbog grubog kršenja odredbi iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uhićeni, a automobili su im privremeno oduzeti.
 
Naime, oko 15 sati u Rovinjskoj ulici u Puli zatečen je i kontroliran 28-godišnjak koji je upravljao automobilom pulskih registracijskih oznaka prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje, a nakon što mu je 2021. poradi prikupljenih negativnih bodova poništena vozačka dozvola. Vozač je odbio testiranje na prisutnost opojnih sredstava u organizmu, poradi čega je uhićen i doveden na nadležni sud koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, dok mu je automobil privremeno oduzet.
 
Nešto kasnije, oko 18 sati, na kolniku Ulice Giordano Dobran u Šišanu, policijski službenici zaustavili su i kontrolirali automobil pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 33-godišnjak. Nadzorom je utvrđeno kako muškarac automobilom upravlja za vrijeme dok su mu na snazi tri zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije poradi čega je uhićen te će tijekom dana biti doveden na nadležni sud, a automobil mu je privremeno oduzet.

Priopćenja