Pronađen mladić koji je bacio petardu i izazvao prekid nogometne utakmice

Slika /2022/nogomet stadion.jpg

Za paljenje i bacanje pirotehničkih sredstva propisane su novčane kazne ili kazna zatvora, a počinitelju se može zabraniti i prisustvovanje utakmicama kluba i  hrvatske reprezentacije do dvije godine

Foto: Ilustracija

Pulska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom za kojeg je utvrđena sumnja kako je 4. studenoga, tijekom održavanja nogometne utakmice između NK Istra 1961 i HNK Gorice na stadionu Aldo Drosina u Puli, bacio pirotehničko sredstvo trećeg razreda u teren iza gostujućeg vratara. Nakon što je pirotehničko sredstvo eksplodiralo, vrataru je pružena liječnička pomoć, a utakmica je privremeno prekinuta.
 
Policija protiv maloljetnika podnosi optužni prijedlog sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.
 
Za ovu vrstu prekršaja, odnosno za paljenje i bacanje pirotehničkih sredstva te za bacanje predmeta u natjecateljski prostor propisana je novčana kazna u iznosu od 5.000 do 25.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju od najmanje 30 do najdulje 60 dana. Počinitelju se također može izreći i zaštitna mjera zabrane posjećivanja utakmica kluba i hrvatske reprezentacije u trajanju od jedne do najdulje dvije godine. 

Stranica