Pronađen vozač koji je pobjegao nakon što je izazvao prometnu nesreću

Slika /2023/policija_hauba.jpg

Policijski službenici ubrzo su pronašli vozača koji je prouzročio prometnu nesreću neregistriranim automobilom pod utjecajem alkohola te se udaljio s mjesta nesreće

Foto: Ilustracija
 
Jučer oko 17 sati u Ulici Zelenice u Labinu 40-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1.19 promila upravljao automobilom, pulske registracijske oznake. Vozač je zbog nedržanja sigurnosnog razmaka, prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio automobila, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao drugi 40-godišnjak, a koji se zaustavio ispred pješačkog prijelaza radi propuštanja pješaka.
 
Nakon što je prouzročio prometnu nesreću, vozač prvog automobila se udaljio. Policijski službenici su ubrzo pronašli vozača, a provedenom kontrolom utvrđeno je kako muškarcu, osim što je vozio automobil u alkoholiziranom stanju, vozačka dozvola istekla još 2014. godine. Također je utvrđeno i kako je automobilu istekla vozačka dozvola.
 
Policijski službenici smjestili su vozača u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstava te se protiv njega zbog niza prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak.

Priopćenja