Pronalazio otključana vozila i krao iz njih

Slika /2018/policija natpis2.jpg

Muškarac je u noćnim satima obilazio kampove, isprobavao jesu li automobili otključani te otuđivao novac iz njih

Foto: Ilustracija

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 61-godišnji državljanin Poljske počinio dva kaznena djela krađe.

Naime, 10. srpnja oko 1.30 sati zaštitar je u jednom kampu na području Vrsara primijetio muškarca koji je prolazio kampom i pokušavao otvoriti vrata na vozilima. Pozvao je policiju i zadržao muškarca do dolaska policijskih službenika koji su u automobilu poljskog državljanina pronašli predmete kaznenog djela, odnosno novac u različitim valutama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila kako je 61-godišnjak u noći s 8. na 9. srpnja, iz otključanog automobila koji je bio parkiran u kampu u Vrsaru, otuđio novac iz novčanika, čime je 54-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za više stotina eura.

Drugu krađu osumnjičeni je počinio u noći kada ga je zatekao zaštitar te je tada iz automobila koji je bio otključan i sa spuštenim prozorima otuđio novac koji je pronašao u vozilu, čime je 55-godišnjeg nizozemskog državljanina oštetio za manji novčani iznos.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.
 

Priopćenja