Pronašla pištolj prilikom čišćenja garaže i predala ga policiji

Slika /2022/manje oružja-manje tragedija.png

Protiv građana koji dragovoljno predaju oružje, streljivo, eksplozivna i pirotehnička sredstva neće se pokretati ni prekršajni ni kazneni postupak

Foto: Ilustracija

Na području Rovinja ženska osoba je 5. siječnja, prilikom čišćenja garaže, pronašla pištolj Crvenu zastavu, 18 komada pištoljskog streljiva i 21 komad lovačkih patrona. O pronalasku oružja i streljiva obavijestila je policiju i predala ih u sklopu akcije ''Manje oružja, manje tragedija''.

Policijska uprava istarska zahvaljuje građanima koji na ovaj način čine svoj dom i okruženje sigurnijima.

Podsjećamo da građani mogu, bez ikakvih sankcija, predati policiji oružje koje posjeduju bez dozvole, kao i oružje i eksplozivna sredstva čije je posjedovanje zabranjeno zakonom. Zabranjeni su: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Osim oružja i streljiva, građani mogu dragovoljno predati i pirotehnička sredstva čije posjedovanje nije dozvoljeno.

Oružje, streljivo i eksplozivna sredstva koja žele dragovoljno predati građani ne trebaju donositi u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će ta sredstva preuzeti na siguran način.
 

Priopćenja