Protupravna eksploatacija rudnog blaga

Slika PU_I/policija natpis4.jpg

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Buja, a u svezi podnijete kaznene prijave Državnog inspektorata, bujska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnovanu sumnju da su 45-godišnjak iz Varaždina i trgovačko društvo iz Nedešćine počinili kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga.

Foto: PU istarska

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Bujama, a u svezi podnijete kaznene prijave Državnog inspektorata, bujska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnovanu sumnju da su 45-godišnjak iz Varaždina i trgovačko društvo iz Nedešćine počinili kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga.

Istraživanjem je utvrđeno kako je trgovačko društvo iz Nedešćine od kraja lipnja 2009. godine do kraja travnja ove godine u eksploatacijskom polju Plovanije, eksploatiralo oko 820 kubnih metara tehničkog kamena, izvan projektiranih završnih granice otkopavanja, bez koncesije za eksploataciju mineralne sirovine, a što je suprotno odredbama Zakona o rudarstvu.

Protiv 45-godišnjaka, kao odgovorne osobe u trgovačkom društvu, podnijet je optužni prijedlog, dok je sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, protiv trgovačkog društva iz Nedešćine podignuta optužnica za kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga.



Stranica