Protupravna naplata

Slika PU_I///novac, kune.bmp

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad četiri osobe i utvrdila sumnju da je 36-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela protupravna naplata i lihvarski ugovor, dok se 39-godišnjaka sumnjiči da je pokušao počiniti kazneno djelo protupravna naplate, a 57-godišnjaka i 22-godišnjaka da su ga poticali na počinjenje tog kaznenog djela.

Foto: Ilustracija

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad četiri osobe i utvrdila sumnju da je 36-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela protupravna naplata i lihvarski ugovor, dok se 39-godišnjaka sumnjiči da je pokušao počiniti kazneno djelo protupravna naplate,  a 57-godišnjaka i 22-godišnjaka da su ga poticali na počinjenje tog kaznenog djela.

Naime, 22-godišnjak je od 36-godišnjaka tijekom 2013. godine u više navrata posuđivao novac, s dogovorenim višestrukim povratom od posuđenog. Budući da 22-godišnjak nije vratio 36-godišnjaku sav novac, koji je 36-godišnjak smatrao da mu treba vratiti, stariji je muškarac mlađem više puta prijetio. S obzirom da je 22-godišnjak smatrao da je 36-godišnjaku vratio i više novca nego što je trebao, odlučio je povratiti dio tog novca te je zajedno s 57-godišnjakom pronašao 39-godišnjaka, kojeg su potaknuli na počinjenje kaznenog djela. Nakon što su mu dali potrebne informacije, 39-godišnjak je prošle godine, 29. studenog oko 20.20 sati, došao pred vrata stana 36-godišnjaka, u Ulici Vladimira Nazora u Umagu i predstavio se kao dostavljač pizze. Kada mu je 80-godišnja žena otvorila vrata, 39-godišnjak ju je fizički napao, a potom je pretražio stan u  potrazi za novcem, odnosno s ciljem povrata preplaćenog duga. Muškarac nije pronašao novac te je starici otuđio ključeve, a prilikom počinjenja kaznenog djela ju je i lakše ozlijedio.

Osumnjičeni 39-godišnjak, 57-godišnjak i 22-godišnjak su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 4. kolovoza u poslijepodnevnim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se protiv 36-godišnjaka kaznena prijava podnosi u redovnom postupku.



Stranica