Prouzročio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 4,22 promila

Slika PU_I/alkotest01.jpg

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 26. rujna oko 14,35 sati na području Labina nitko nije ozlijeđen, ali je nastala materijalna šteta.

Foto: Ilustracija  

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 26. rujna oko 14,35 sati na području Labina nitko nije ozlijeđen, ali je nastala materijalna šteta.

Nesreća se dogodila kada je 47-godišnjak iz Labina upravljao automobilom Citroen, pulskih registracijskih oznaka kolnikom DC 66 Pula - Rijeka. Dolaskom do mjesta Donišnice, 47-godišnjak se u desnom zavoju nije kretao sredinom obilježene prometne trake uslijed čega je automobilom dvaput sletio s kolnika i udario u zaštitnu metalnu ogradu. Potom se ponovno vratio na kolnik, no ubrzo je opet izletio s ceste i prednjim dijelom udario u kamen.  Nakon udara u kamen, ponovno se vožnjom unatrag vratio na kolnik i zaustavio na suprotnoj strani kolnika, gdje je prednjim dijelom automobila udario u zadnju bočnu stranu automobila VW, njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji njemački državljanin.

Unatoč svemu, 47-godišnjak je iskazivao namjeru da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, te je doveden je u prostorije Policijske postaje Labin do prestanka djelovanja opojnih  sredstava.

Protiv njega se nadležnom prerkšajnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako je ove godine  udio alkohola utvrđen u 12 % od ukupnog broja prometnih nesreća, a u prometnim nesrećama s poginulim osobama utvrđen je  visok udio od 21% , Policijska uprava  istarska upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:

  • ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol,
  • ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite,
  • koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza,
  • zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas,
  • ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i slijedeće jutro).


Stranica