Provaljeno u automobil- upozorenje!

Slika PU_I/provala u vozila w.jpg

Policija traga za nepoznatim počiniteljem, koji je u noći s 10. na 11. svibnja u Ulici Boškovićev uspon u Puli, provalio je teretni automobil Volkswagen, zagrebačke registarske oznake te otuđio razni alat, čime je oštetio pravnu osobu iz Zagreba za više tisuća kuna.

Foto: Ilustracija  

Policija traga za nepoznatim počiniteljem, koji je u noći s 10. na 11. svibnja u Ulici Boškovićev uspon u Puli, provalio je teretni automobil Volkswagen, zagrebačke registarske oznake te otuđio razni alat,  čime je oštetio pravnu osobu iz Zagreba za više tisuća kuna.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava istarska skreće pozornost građanima namodalitet krađa i provala u vozila te mjere koje svatko može poduzeti i tako smanjiti vjerojatnost da postanete žrtvom kaznenog djela.

Provale i krađe iz osobnih vozila najčešće se događaju u poslijepodnevnim i večernjim satima na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova. Najčešći oblik provale u automobile je razbijanjem bočnog stakla i krađe predmeta koje lopov prve uoči ili pronađe u vozilu.

Da bi se spriječile provale u vozila i krađe iz vozila nije potreban nikakav novčani trošak, već promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno.

Da bi se zaštitili od provala i krađa iz vozila, PU Istarska savjetuje sljedeće:

  • parkirajte na vidljivom i po mogućnosti čuvanom parkiralištu,
  • ne ostavljajte vrijedne stvari kao što su torbe, novčanici, mobiteli i drugo na vidljivim mjestima unutar vozila,
  • kada čak i nakratko napuštate vozilo, isključite motor, izvucite ključ iz kontakt brave i zaključajte vozilo,
  • sva vrata vozila i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte, zatvarajte pomični krov i prozore,
  • ako imate mogućnost, izvucite audio i video opremu iz vozila,
  • kad bacite pogled na vaš parkirani automobil, provjerite vizualno i na susjedov, jer nema boljeg načina samozaštite od dobrosusjedskog nadzora.


Stranica