Provedena akcija kontrole tehničke ispravnosti vozila

Slika PU_I/vijesti/2015/dani tehničke ispravnosti.JPG

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola su jučer od 10 do 12 sati, na Trgu na mostu u Puli, proveli prometno-preventivnu akciju ''Kontrola tehničke ispravnosti vozila'',

Foto: PU istarska 

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola su jučer od 10 do 12 sati, na Trgu na mostu u Puli, proveli prometno-preventivnu akciju ''Kontrola tehničke ispravnosti vozila'',  u sklopu koje se prioritetno kontrolirala svjetlosna signalizacija na vozilima. Akcija je provedena zajedno s djelatnicima HAK-a, auto škole  ''AutoSL91'' iz Pule i auto-dijelova ''Toki'', čiji su djelatnici odmah besplatno popravljali svjetlosnu signalizaciju na vozilima, odnosno mijenjali neispravne sijalice. Vozači su također upozoreni na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama,  s posebnim naglaskom na obavezno paljenje kratkih ili dnevnih svjetala na vozilima tijekom razdoblja zimskog računanja vremena.

Tijekom provođenja akcije, policijski službenici su kontrolirali 27 vozila, prilikom čega su u pet slučajeva utvrdili neispravnost svjetlosne signalizacije, koja je odmah i otklonjena, 22 vozača su upozorena da tijekom vožnje upale kratka ili dnevna svijetla, a pet vozača je sankcionirano zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Vozačima su ujedno podijeljeni i prigodni pokloni – prospekti HAK-a, mirisi za vozila i slično.



Stranica