Provedena akcija nadzora brzine kretanja: jučer jedna nesreća zbog neprilagođene brzine

Slika /2018/brzina2.JPG

Policijski službenici proveli su jučer prometnu akciju, a od dvije nesreće koje su se dogodile, u jednoj je uzrok bila i neprilagođene brzina kretanja

Foto: Ilustracija
 
Kao što je i najavljeno, jučer je od 12 do 16 sati na području Policijske uprave istarske provedena prometna akcija ''Kontrola brzine kretanja vozila''.
 
Za vrijeme akcije policijski službenici utvrdili su 60 prekršaja, od čega 47 prekršaja prekoračenja brzine, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja nezakonite uporabe mobitela za vrijeme vožnje i jedan prekršaj nepropisnog pretjecanja.
 
Tijekom jučerašnjeg dana evidentirane su dvije prometne nesreće, u kojima je jedna osoba zadobile lakše tjelesne ozlijede.
 
Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se oko 6 sati nedaleko Vodnjana,  kada je 82-godišnjak upravljao automobilom Daewoo, pulske registracijske oznake, kolnikom državne ceste D77 (Vodnjan-Žminj). Vozač je u jednom trenutku započeo skretati u lijevo na sporedni put, bez da je prethodno propustio vozila koja imaju prednost prolaska. U tom je trenutku 41-godišnjak koji je iz suprotnog smjera upravljao automobilom Porsche, pulske registracijske oznake, u cilju izbjegavanja sudara, sletio van kolnika gdje je udario u smjerokazni stupić, nakon čega se automobil prevrnuo na krov. U nesreći je vozač Porschea lakše ozlijeđen, a vozaču Daewooa je izdan obvezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Druga nesreća dogodila se oko 16.30 sati u naselju Zidine kraj Umaga, kada je 66-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.84 promila upravljao automobilom Opel, pulske registracijske oznake, iz smjera Umaga u smjeru Novigrada. Vozač je dolaskom do zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad automobilom i sletio van kolnika, gdje je prvo udario u nogostup, a potom u prometni znak. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici smjestili su ga prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv njega pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica