Provedena akcija ''Policija i građani voze zajedno''

Slika PU_I/Portarata.JPG

Foto: PU istarska 

Danas je na pulskoj Portarati u vremenu od 10 do 12 sati održana preventivna akcija ''Policija i građani voze zajedno''. Cilj akcije bio je povećati prometnu kulturu i poštivanje propisa od strane vozača mopeda i motocikala te ujedno smanjiti najteže posljedice prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikala, kao jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu.

Ova edukativno-preventivna akcija počela se provoditi na području Policijske uprave istarske 4. travnja. Do sada su održani info punktovi u Rovinju, Umagu, Buzetu i Pazinu, a danas je red došao i na Postaju prometne policije Pula, čiji su policijski službenici građanima Pula ukazali na opasnosti kojima su vozači mopeda i motocikla svakodnevno izloženi u prometu. Osim policije, akciji su se odazvali i predstavnici HAK-a Pula-Rovinj, predstavnici autoškola sa područja Pule, predstavnici stanica za tehnički pregled vozila s područja Pule, predstavnici trgovina motocikla i moto opreme, predstavnici servisa mopeda i motocikala te predstavnici moto klubova Blue Knights, Vespa klub, Oldtajmer klub, Skunks, Hornets, Karavana za život  - bikeri na cesti.

Brojni zainteresirani građani mogli su se tako upoznati s najčešćim greškama koje čine vozači mopeda i motocikala te dobiti savjete o sigurnoj vožnji na dva kotača, važnosti tehničke ispravnosti njihovih metalnih ljubimaca, ali i razgledati brojne motocikle, čiji su se vlasnici odlučili priključiti akciji istarske policije. Svim sudionicima dijelili su se i preventivni i promidžbeni materijali, kojima se nastoji povećati zaštita vozača mopeda i motocikala, odnosno sveukupna sigurnost u cestovnom prometu.

Kao i proteklih godina, i ovu su akciju popratili mališani dječjih vrtića i brojni zainteresirani građani Pule, koji su izrazili zadovoljstvo s provođenjem ovakvih edukativno-preventivnih aktivnosti.

 ''Ovakve akcije trebale bi se održavati više puta godišnje.''

 ''O akciji mislim sve pohvalno. Uvijek je bitno podsjećati vozače na sigurnost u prometu. ''

''Nikad dovoljno ovakvih akcija. Pogotovo bi trebalo mlade stalno upozoravati na sigurnosne obaveze i posljedice njihovog nepridržavanja.''

 

S obzirom na pozitivan odjek akcije ''Policija i građani voze zajedno'' u javnosti, Policijska uprava istarska i u narednom će razdoblju nastaviti s osmišljavanjem i provođenjem sličnih preventivnih aktivnosti, a sve u cilju podizanja prometne kulture kod građana i zaštite sudionika u cestovnom prometu.



Stranica