Provedena akcija u cilju zaštite osoba s invaliditetom

Slika PU_I/vijesti/2013/invalidi.JPG

Policijski službenici Postaje prometne policija Pula proveli su danas od 9 do 12 sati preventivno-represivnu akciju pod nazivom ''Nadzor parkirališta za osobe s invaliditetom i kontrola znaka pristupačnosti''.

Foto: Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom

Policijski službenici Postaje prometne policija Pula proveli su danas od 9 do 12 sati preventivno-represivnu akciju pod nazivom ''Nadzor parkirališta za osobe s invaliditetom i kontrola znaka pristupačnosti''.

Akcija je provedena u suradnji s Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom, prometnim redarstvom Grada Pule i Pulaprkingom, a sve kako bi se skrenula pozornosti građana na problem parkiranja na parkirališnim mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom od strane sudionika u prometu, koji nemaju pravo korištenja tako označenih mjesta.  Provedba prometne akcije bila je usmjerena na nadzor parkirališta za osobe s invaliditetom i kontrola znaka pristupačnosti u Puli u Ulici Giardini, Smareglina, Trierska, Supilova, Flanatička, Cankareva, parkiralište ''Pedagoški fakultet'' na Trgu Republike i na Danteovom trgu.

Tijekom trajanja akcije policijski službenici kontrolirali su 28 vozila, odnosno znakova pristupačnosti te su utvrdili slijedeće:

  • jedno vozilo parkirano sa znakom koji je istekao 2010. godine je premješteno paukom i prometni redar izdao je nalog za plaćanje novčane kazne, dok je znak pristupačnosti oduzet;
  • jedna osoba zatečena je u zloporabi znaka, na način da se vozilom koje je parkirano i označeno znakom pristupačnosti nije prevozila osoba s invaliditetom te je policijski službenik izrekao mjeru upozorenja;
  • u dva vozila zatečen je znak pristupačnosti s istim brojem te je daljnjom provjerom utvrđeno kako je u jednom vozilu istaknuti znak bio skeniran/falsificiran; policijski službenik oduzeo je falsificirani znak i izrekao mjeru upozorenja, a predmet će biti proslijeđen Uredu državne uprave na daljnje postupanje.
  • na zatvorenom parkiralištu u Flanatičkoj ulici na dva pristupačna parkirna mjesta zatečena su vozila bez znaka pristupačnosti te je na vjetrobranskom staklu vozila ostavljen upozoravajući letak.  

 

Ovo je bila druga ovakva koordinirana akcija, koju je provela pulska prometna policija, a u cilju povećanja sigurnosti i rješavanja problema s kojima se osobe s invaliditetom susreću u prometu. Kako bi se i nadalje podizala svijest građana o značenju znaka pristupačnosti,  policija će i u narednom razdoblju provoditi slične preventivne aktivnosti.



Stranica