Provedena prometna akcija nadzora mjesta za parkiranje osoba s invaliditetom

Slika /2018/invalidi akcija.jpg

Djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola proveli su danas na području Pule, Fažane i Medulina  preventivno-represivnu akciju, umjerenu na poboljšanje  sigurnosti osoba s invaliditetom

Foto: Ilustracija

Prometna akcija provedena je u suradnji sa Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli i Pulaparkingom, a kontrolirana su parkirališna mjesta ispred trgovačkih centara te na parkiralištu Opće bolnice Pula u Santoriovoj ulici, kao i užem dijelu centra Grada Pule.

Policijski službenici utvrdili su šest prekršaja nepropisnog parkiranja na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom te dva prekršaja zloporabe znaka pristupačnosti. Najveći dio prekršaja utvrđen je na parkiralištu pulske bolnice, dok je za razliku od prethodnih prometnih akcija, na parkiralištima trgovačkih centara utvrđen tek manji broj prekršaja.
 
Postaja prometne policije Pula-Pola nastavit će i dalje, najmanje jednom mjesečno, provoditi  preventivno-represivne akcije usmjere na suzbijanje navedenih prekršaja, a sve kako bi se podigla svijest građana o poštivanju prometnih propisa i zaštiti ugroženijih skupina sudionika u prometu.
 

Stranica