Provedene eko-akcije na području Pule

Slika PU_I/vijesti/2015/eko akcija.jpg

Foto: PU istarska

U subotu i nedjelju, 30. i 31. svibnja, policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave istarske u okviru druge komponente nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ pridružili su se provedbi dvije eko-akcije uređenja i čišćenja pulskih šuma na području Drenovice i Lungomarea na području Pule.

Naime, Mjesni odbor Sv.Polikarp-Sisplac, Mjesni odbor Vidikovac i Društvo sportske rekreacije Uljanik u subotu su na području Drenovice, te u nedjelju na području Lungomarea, uz sudjelovanje učenika pulskih škola Osnovne škole „Stoja“ i Osnovne škole „Vidikovac“ organizirali uređivanje i čišćenje šuma prilikom čega su učenici i građani mogli sudjelovali i na različitim sportskim natjecanjima.

Slijedom navedenog, policijski su službenici educirali učenike i sve zainteresirane građane o  problemu ovisnosti o alkoholu, drogama i kockanju o čemu su učenici već educirani ranije kroz prvu komponentu nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“. Kroz drugu komponentu projekta, koja stavlja naglasak na zaštitu okoliša i očuvanje prirode, učenici su promovirali poruke samog projekta: „Živi zdravo, budi zdrav – jer čist okoliš je zdrava budućnost“.  Svi zainteresirani imali su prilike umjetnom simulacijom na temelju primjene „pijanih naočala“ dobiti uvid o vizualnoj percepciji prostora pod utjecajem različitog stupnja alkoholiziranosti organizma.

Ovo su već deveta i deseta eko akcija na području Istre na kojoj je prezentiran rad po projektu, a ovom prilikom policijski info punkt posjetio je i predsjednik Uprave hrvatske lutrije Danijel Ferić, koji je dao podršku provedbi projekta.



Stranica