Prvo se opekli u požaru, a potom izazvali prometnu nesreću

Slika /2018/prometna nesreća5.jpg

Muškarci su zadobili opekline, a na putu do bolnice izazvali su prometnu nesreću

Foto: Ilustracija

U subotu, 27. svibnja oko 10.30 sati, u uvali Paltana u Banjolama dvojica muškaraca u dobi od 29 i 24 godine obavljali su remontne radove u unutrašnjosti plovila. U jednom trenutku, dok su grijali plastiku na električnim instalacijama, izbili su manja eksplozija i požar na upravljačkom dijelu, s obzirom da se prethodno na tom mjestu prolilo ulje od hidraulike.

Požar se sam ugasio, a muškarci su zadobili opekline po licu i tijelu te su se uputili automobilom u pulsku bolnicu, no pritom su imali prometnu nesreću.

Naime, 24-godišnjak je oko 11 sati u Ulici Istarskog razvoda u Puli, kod raskrižja s Argonautskom ulicom, automobilom pulske registracijske oznake, započeo nepropisno pretjecati preko pune linije automobil, također pulske registracijske oznake, kojim je ispred njega upravljao 83-godišnjak. Stariji muškarac skretao je u lijevo u Agronautsku ulicu te je došlo do sudara dvaju vozila, pri čemu se automobil kojim je upravljao 24-godišnjak odbio i udario u zid. Pritom je 29-godišnji suvozač lakše ozlijeđen.

Protiv vozača koji je izazvao nesreću pokreće se prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Priopćenja