PU istarska obilježila Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića

  • Slika /2019/dan kapelanije6.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

PU istarska je danas u Fažani obilježila Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića

Foto: PU istarska

Povodom obilježavanja Dana policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića, danas je u crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani održano misno slavlje, koje je predvodio biskupski vikar za pastoral u MUP-u fra Frano Musić.

Svetoj misi prisustvovali su predstavnici Policijske uprave istarske na čelu s načelnikom Božom Kirinom, predstavnici vojske, državne i lokalne uprave, a svojim nastupom uveličala ga je Policijska klapa Sv. Mihovil iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Uvodnim pozdravom okupljenima se obratio fažanski župnik i policijski kapelan vlč. Ilija Jakovljević, čestitavši svim djelatnicima Policijske uprave istarske Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića, dok je mons. Musić u svojoj propovjedi istaknuo kako je policijski posao zahtjevan, nerijetko vrlo opasan, pun izazova te traži velike žrtve i odricanja. ''Uzvišeni ideali, čuvanje dobra i temeljnih ljudskih prava, zaštita slabijih i ugroženih, slobode i pravnog poretka pred silnicima. To nema cijene jer se ne može ničim platiti'' naglasio je biskupski vikar za pastoral u MUP-u, napomenuvši da policijski posao nije ugovor o djelu i ne traje osam sati, pet dana u tjednu, već je to poziv. ''Častan i dostojanstven. Vrijedan svakog poštovanja jer, kako je rekao bl. Miroslav Bulešić,  samo čisti srcem mogu služiti nepodijeljeno i vjerno''.

Na kraju misnog slavlja prisutnima se obratio i načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin, koji je zahvalio mons. Musiću na propovjedi i policijskom kapelanu na duhovnoj pomoći koju pruža djelatnicima policijske uprave. ''Policijski poziv human je i častan. On nije samo posao i profesija nego životno opredjeljenje za činiti dobro. U obavljanju našeg poziva svakodnevno smo suočeni sa stresnim situacijama i upravo je zato jako bitno da pored sebe imamo prijatelja, dušobrižnika, duhovnog savjetnika koji nam može pružiti riječ utjehe kada je to potrebno'' rekao je načelnik policijske uprave te  je zahvalio kapelanu na predanom radu i čestitao svim djelatnicima Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića
  

Stranica