PU istarska obilježila Dječji tjedan

Slika PU_I/vijesti/2014/knjige.JPG

Foto: PU istarska

Svakog prvog punog tjedna u listopadu obilježava se Dječji tjedan. Ove godine, Dječji tjedan, obilježavao se od 6. do 12. listopada uz poruku ''Ljubav djeci prije svega!'', a u njegovo obilježavanje uključila se i PU istarska.

Tijekom proteklog tjedna, policijski službenici prikupljali su dječje knjige te su ih potom predali pedijatrijskim ordinacijama kako bi čitanjem knjiga, vrijeme provedeno kod liječnika, brže i ljepše prošlo djeci, ali i njihovim roditeljima. Sedamdesetak knjiga, koje je prikupljeno, policijski službenici podijelili su dvjema pedijatrijskim ordinacijama u Puli te pedijatrijskim ordinacijama u Labinu i Pazinu.

Na ovaj način, policijski službenici ujedno su dali  potporu kampanji ''Čitaj mi'',  koju od 2013. godine provode Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i UNICEF, a povodom Europske godine čitanja naglas. Kampanja ''Čitaj mi!'' ima za cilj poticanje roditelja i drugih odraslih, da s čitanjem na glas djetetu započnu već od njegova rođenja, kako bi čitanje postalo dio svakodnevnog ugodnog okruženja roditelja i djece te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe,  koja mu čita.



Stranica