PU istarska se uključila u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti

Slika PU_I/vijesti/2017/etm.jpg

Foto: PU istarska

Policijski službenici Policijske uprave istarske su danas na Trgu Portarata u Puli, zajedno s predstavnicima Auto kluba Pula-Rovinj, Društvom Distrofičara Istre te Zajednicom tehničke kultura Pula, a u organizaciji Grada Pule, Odsjeka za zaštitu okoliša,  kao i prethodnih godina obilježili  Europski tjedan mobilnosti.

Ovogodišnja tema Europskog tjedna mobilnosti je “Dijeljenjem dobivate više“. Društvo današnjice treba biti što više ekološki osviješteno kako bi se stvorilo zdravije životno okruženje sa smanjenom emisijom štetnih plinova i ostalih oblika zagađenja. Istraživanja pokazuju da prihvaćanje zajedničke mobilnosti ima pozitivan utjecaj na gradove, a da bi urbana mobilnost bila ekološki što osvještenija, nužno je smanjiti korištenje motornih vozila u korist aktivnih modela kretanja, kao što su pješačenje i vožnja bicikla te korištenje javnog prijevoza.

Na info punktu Policijska postaja Pula-Pola prezentirala je rad policije kroz zdravi način kretanja, biciklističkom ophodnjom, izlaganjem policijskog bicikla, kojom prilikom su se  građani mogli upoznati  s radom policijskog službenika na biciklu, dok su policijski službenici Odjela prevencije i Postaje prometne policije Pula-Pola dijelili zainteresiranim građanima letke ''Sigurno na dva kotača'' sa savjetima za vlasnike bicikala i ''Poštujući propise uvijek stižem'', namijenjene sigurnijem kretanju pješaka u prometu.

U suradnji s AK Pula-Rovinj, prometna policija je educirala učenike petih razreda pulskih osnovnih škola o Programu osposobljavanja za upravljanje biciklom, a učenici  su mogli isprobati i kako praktično upravljati biciklom na, za te svrhe, složenom poligonu na Trgu Portarata.



Stranica