Pulska policija pronašla počinitelje 12 kaznenih djela

Slika /2018/arena i policija.jpg

Policijski službenici utvrdili su kako su dvije maloljetne djevojke i pet maloljetnih mladića počinili ukupno 12 kaznenih djela na pulskom području

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Pula-Pola dovršili su kriminalističko istraživanje i pronašli počinitelje koji su od listopada po početka prosinca počinili 12 kaznenih djela na području grada Pule. Utvrđeno je kako su devet teških krađa i tri krađe počinili maloljetnici, dvije djevojke  i pet mladića, a kaznena djela činili su u različitim kombinacijama, u pravilu po dvoje.

Prva provala koju su maloljetnici počinili bila je u Radićevoj ulici, gdje su sredinom listopada nasilno ušli u skladište trgovine i otuđili energetska i alkohola pića. U Tomasinijevoj ulici maloljetnici su tijekom studenoga tri puta provalili u isti ugostiteljski objekt te su svaki put otuđili novac i alkoholna pića, a 44-godišnjeg vlasnika oštetili su time za više tisuća kuna. U istoj ulici provalili su i u kiosk, iz kojeg su otuđili novac i cigarete te su 57-godišnju vlasnicu oštetili za više tisuća kuna.

Tijekom studenoga provalili su i automobil Mazda, pulske registracijske oznake, koji je bio parkiran u Scalierovoj ulici te su iz automobila otuđili torbu sa sportskim dresovima i drugom sportskom opremom, novac i dokumente, čime su 28-godišnjaka oštetili za više tisuća kuna.

Meta njihova napada bila je i pekarnica u Kochovoj ulici, iz koje su otuđili kolače i razne napitke, a dva puta provalili su i u trgovinu u Ulici Starih statuta, iz koje su otuđili cigarete, čime su pravne osobe iz Zagreba i Omiša oštetili za zasad neutvrđen novčani iznos.

Kada je riječ o krađama, maloljetnici su početkom listopada na parkiralištu društvenog centra u Gajevoj ulici iskoristili nepažnju 55-godišnjaka te su mu otuđili mobitel i novac iz novčanika, čime su ga oštetili za više tisuća kuna. Početkom studenoga u Ulici Palazzine maloljetnici su 66-godišnjakinji otuđili automobil Renault Megan, pulske registracijske oznake, kojeg su pronašli otključanog i s ključem u kontakt bravi, a nakon vožnje ostavili su ga sljedećeg dana kod trgovačkog centra na Cesti prekomorskih brigada. Posljednju krađu počinili su u Ulici Svetog Polikarpa sredinom studenoga, kada su na ulazu u dječju igraonicu oštetili svjetlosne efekte te su izvadili iz rasvjete LED trake koje su potom i otuđili, čime su pravnu osobu iz Medulina oštetili za više tisuća kuna.

Policija će protiv osumnjičenih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.
 
 

Stranica