Pulska policija razriješila sedam kaznenih djela

Slika /2018/privođenje.JPG

Pulska je policija pronašla počinitelja koji je počinio sedam kaznenih djela teške krađe.

Foto: Ilustracija 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, pulska je policija utvrdila sumnju da je 25-godišnji hrvatski državljanin počinio sedam kaznenih djela teška krađa. Muškarca se sumnjiči da je u razdoblju od 1. listopada 2017. do 26. prosinca 2018. godine, na području Peroja provalio u četiri vikend kuće i stambenu zgrade, a da je na području Pule provalio u dva skladišta.

Osumnjičeni je od listopada 2017. godine do lipnja 2018. godine provalio u dvije vikend kuće u Peroju te je iz jedne otuđio televizor, čime je 68-godišnjeg slovenskog državljanina oštetio za više tisuća kuna, dok će se otuđeni predmeti i točna materijalna šteta koja je nastala njemačkom vlasniku druge kuće znati nakon njegovog dolaska u Hrvatsku. Muškarac je s provalama nastavio u jesen 2018. godine pa je tako pokušao provaliti u vikend kuću u vlasništvu 40-godišnjeg slovenskog državljanina, no s obzirom da nije uspio nasilno ući u kuću, udaljio se bez da je išta otuđio. Potom je provalio u apartman u stambenoj zgradi te je otuđio dva jastuka i oštetio 51-godišnjeg slovenskog državljanina za više stotina kuna, a nakon toga je u prosincu provalio u vikend kuću, iz koje je otuđio televizor, plinsku bocu, posteljinu i druge predmete, čime je oštetio 77-godišnjeg vlasnika za nekoliko tisuća kuna. 

U Labinskoj ulici u Puli, osumnjičeni je provalio u dva skladišta. Iz prvog je otuđio raznu opremu i sredstva za čišćenje, a točna materijalna šteta koja je nastala pravnoj osobi iz Pule zasad nije utvrđena. Prilikom provale u drugo skladište, oglasio se alarm te je 25-godišnjak pobjegao bez da je išta otuđio, no prilikom provale je pravnoj osobi iz Pule nanio štetu od nekoliko tisuća kuna. 

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.


Stranica