Pulska policija razriješila seriju razbojništva u Puli

Slika /2018/arena i policija.jpg

Zbog sumnje da su počinili seriju razbojništva u trgovine, muškarac i žena privedeni su  jutros u pritvorsku jedinicu PU istarske

Foto: Ilustracija

Pulska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom i 21-godišnjakinjom te je utvrdila sumnju da su počinili pet kaznenih djela razbojništva od čega jedno u pokušaju.

Temeljem ranije prikupljenih operativnih saznanja, policijski službenici su u jutarnjim satima 6. kolovoza u Puli uhitili muškarca i ženu u dobi od 35 i 21 godine.  
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su počinjenim kaznenim djelima oštetili pet pravnih osoba iz Pule za nekoliko desetaka  tisuća kuna.

Sumnjiči ih se da su večernjim satima 8. veljače u Ulici Akvilejski prilaz uz prijetnju pištoljem otuđili od 46-godišnje djelatnice novac, nakon čega su se udaljili s nekoliko tisuća kuna. Potom su 10. veljače navečer u trgovini u Monvidalskoj ulici uz prijetnju pištoljem otuđili od 50-godišnje djelatnice nekoliko tisuća kuna. Također sumnjiči ih se da su 5. ožujka u trgovini u Kraškoj ulici u Puli uz prijetnju pištoljem otuđili od 20-godišnje djelatnice nekoliko tisuća kuna. Nakon tri dana  su u Valturskoj ulici uz prijetnju pištoljem pokušali otuđiti novac od 43-godišnje djelatnice kioska, u čemu nisu uspjeli te su se udaljili. Posljednje kazneno djelo počinili su 13. ožujka u trgovini u Scalierovoj ulici u Puli kada  su od 23-godišnje djelatnice su uz prijetnju pištoljem otuđili nekoliko tisuća kuna.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga nadležnog suda policija je obavila pretragu stana u kojem osumnjičeni borave, u kojem je pronađen dio predmeta koje su koristili prilikom počinjenja kaznenog djela.
Osumnjičeni muškarac i žena su jučer u večernjim satima privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Stranica