Pulska pomorska policija spasila sedamnaest osoba iz mora

Slika PU_I/vijesti/2010/pol.plovilo.jpg

Pulska je pomorska policija jučer u pulskom akvatoriju spasila sedamnaest osoba koji su na sedam nautičkih milja od pulske obale skočili u more s brodice koja je počela tonuti.

 Foto: PU istarska

Pulska je pomorska policija  jučer u pulskom akvatoriju na sedam nautičkih milja od pulske obale spasila sedamnaest osoba koje su skočile u more s brodice koja je počela tonuti.

Policija je u 13,34 sati zaprimila dojavu Lučke kapetanije Pula o brodici koja tone i na kojoj se nalazi veći broj osoba. Brzom intervencijom tročlane posade policijskog ophodnog broda Pazin-P-201, koji su na mjesto havarije stigli u 14,07 sati, spašeno je 15 stranih državljana,  te voditelj brodice i voditelj ronjenja, oboje hrvatski državljani, koji su zatečeni u moru.  

Policijski službenici  izvukli su osobe iz mora na 14-metarsko policijsko plovilo i prevezli ih u  pulsku luku gdje su zbrinuti.  Zahvaljujući brzoj i profesionalnoj intervenciji, u pomorskoj nesreći nitko nije ozlijeđen, a naši su pomorski policajci i ovaj put pokazali da su na visini zadatka te da je primarna zadaća policije briga o sigurnosti i zaštiti ljudskih života. 

Brodica je potonula a djelatnici Lučke kapetanije Pula utvrđuju okolnosti pomorske nesreće.



Stranica