Pulski i porečki policajci educirali prvašiće

Slika PU_I/vijesti/2012/poštujte naše znakove Pula i Poreč.jpg

Foto: PU istarska

Policijska uprava istarska nastavila je s provođenjem pojačanih aktivnosti zaštite djece u prometu te su tako pulski policajci održali edukacije prvašića i njihovih roditelja, dok su porečki policajci proveli preventivnu akciju ''Sigurno i vješto u prometu''

Kontakt policajci Policijske postaje Pula i policijski službenici Postaje prometne policije Pula tijekom ovog i proteklog tjedna održali su edukacije djece u OŠ ''Monte Zaro'', OŠ ''Stoja'', OŠ ''Vidikovac'' i OŠ ''Fažana''. Dvjestotinjak polaznika prvih razreda imalo se prilike upoznati s osnovnim pravilima ponašanja u prometu, a osim njih edukaciju su također prošli i njihovi roditelji prilikom prvih roditeljskih sastanaka. Osim što su pripremili prvašiće za samostalno sudjelovanje u prometu, policijski službenici redovito su prisutni kod pet najvećih škola u Puli (OŠ ''Tone Peruška'', OŠ ''Monte Zaro'', OŠ ''Veruda'', OŠ ''Vidikovac'' i OŠ ''Stoja'') te kod osnovnih škola u Medulinu, Vodnjanu, Fažani i PŠ ''Banjole'', pri čemu posebnu pozornost posvećuju sigurnosti djece u prometu prilikom dolaska u školu i njihovog odlaska kućama.

Osim pulskih, o sigurnosti prvašića i polaznika dječjih vrtića, brinu i porečki policijski službenici. Oni su u utorak, zajedno s HAK-om, proveli preventivnu prometnu akciju ''Sigurno i vješto u prometu'', u okviru koje je oko dvjestotinjak djece iz 0Š ''Poreč'', PŠ ''Žbandaj'', PŠ ''Veli Maj'' te dječjeg vrtića ''Radost'' kroz igru i vožnju biciklom svladalo osnove pravilnog i sigurnog ponašanja u prometu.



Stranica