Pulskim osnovcima predstavljeni strip i slikovnica „Heroji svakodnevice“

  • Slika /2022/Heroji.svakodnevice.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policija i Crveni križ predstavili su danas u Puli svoj rad i načine postupanja kod interventnih situacija

Foto: PU istarska

U sklopu EU projekta FIRESPILL, kroz koji Istarska županija provodi niz aktivnosti usmjerenih prema hitnim službama Istarske županije, uključujući i policiju, danas je u osnovnoj školi Šijana organizirano predstavljanje stripa i slikovnice za osamdesetak učenika. 
 
Cilj stripa i slikovnice je da se na zanimljiv način ciljnim skupinama i široj javnosti približi ideja o mogućnosti uključivanja građana u procese sprječavanja, ali i rješavanja interventnih situacija za koje postoji mogućnost da se dogode ili su se već dogodile na području primorskih županija Republike Hrvatske.
 
Strip govori o nizu kriznih situacija, poput rata u Ukrajini, potresa u Petrinji i Zagrebu te onečišćenja mora na primjeru izlijevanja nafte u Raši 2018. godine, a na djeci zanimljiv način opisuje zajednički rad i rješavanje tih kriza od strane hitnih službi. Jedan od aktera slikovnice je i policajac Nikola koji na granici dočekuje izbjeglice iz Ukrajine te im zajedno s pripadnicima Crvenog križa olakšava dolazak i prilagodbu na novu sredinu.


 
Policijski službenici temeljne i prometne policije su nakon kraćeg predstavljanja rada policije, kroz interakciju s djecom osvještavali ulogu policije u zajednici i opisivali poslove koje policija obavlja u kooordinaciji sa drugim hitnim službama. Naglasak je bio na ulozi policijskih službenica i službenika kao prijatelja i pomagača, kojima se djeca mogu obratiti u svakom trenutku.
 
Svoj posjet policijski su službenici završili predstavljanjem policijskih vozila i policijskog motocikla, pri čemu gotovo da nije bilo djeteta koje nije poželjelo sjesti za upravljač policijskog vozila ili da se nije poželjelo fotografirati na policijskom motociklu.
 

Stranica