Radni sastanak prometne policije

Slika PU_I/vijesti/2014/prometnjaci.JPG

Foto: PU istarska

Posljednja dva dana, u UJ Valbandon, održavao se radni sastanak Uprave policije s predstavnicima policijskih uprava po liniji rada prometne policije. Uz načelnike policijskih postaja prometne policije, voditelje službi za sigurnost cestovnog prometa te voditelje odjela i odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, sastanku su prisustvovali i predstavnici Uprave policije Ravnateljstva policije, kojima se danas pridružio i pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec.

Riječ o redovitom sastanku predstavnika prometne policije, koji se održava dva puta godišnje, s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Republike Hrvatske. Prvog dana sastanka, svoja izlaganja iznijeli su djelatnici Uprave policije, Službe za sigurnost cestovnog prometa (Goran Batur, Josip Mataija, Vladimir Trivunović, Marijan Vučko i Milan Barišić), koji su prisutne detaljnije upoznali sa stanjem sigurnosti u posljednjih devet mjeseci, izmjena i dopunama Prekršajnog zakona i Zakona o sigurnosti prometa na cestama te s utvrđenim nedostacima u radu policijskih uprava. Osim toga, govora je bilo i o postupanju policije u vrijeme nastupanja zimskih uvjeta, postupanju prema vozilima s diplomatskim obilježjima te upravnom i inspekcijskom nadzoru rada auto-škola i stanica za tehnički pregled vozila. Predstavnici policijskih uprava imali su prilike iznijeti svoja iskustva o suradnji s lokalnom zajednicom, pogotovo sa školama, prometnim redarstvom, radom vijeća ili odbora za prevenciju te glede poštivanja odredbi članka 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Danas su sudionici sastanka raspravljali o informatičkoj podršci provedbi Prekršajnog zakona i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, poslovima unutarnje kontrole po liniji rada prometne policije, dodatnim edukacijama policijskih službenika prometne policije te projektu ''Provjera tehničke ispravnosti vozila koja sudjeluju u prometnim nesrećama sa smrtno stradalim osobama''. Zaključno, kako bi se manjilo stradavanje u prometu i povećala sigurnost cestovnog prometa u Republici Hrvatskoj, svim policijskim upravama dane su smjernice za daljnji rad, odnosno naloženo je poduzimanje niza preventivno-represivnih mjera do kraja ove godine.



Stranica