Razbojništvo u Žminju

Slika PU_I/policajci ulaze u vozili.jpg

Istarska policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je jučer oko 19,50 sati počinio razbojništvo u trgovini u Žminju i pritom lakše ozlijedio 48-godišnju djelatnicu.

Foto: PU istarska  

Istarska policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je jučer oko 19,50 sati  počinio razbojništvo u trgovini u Žminju, pri čemu je lakše ozlijedio 48-godišnju djelatnicu.

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je jučer oko 19,50 sati u trgovinu u Ulici 9. rujna ušao maskirani muškarac te se uputio prema registar kasi i 48-godišnjoj djelatnici s područja Žminja. Žena je pokušala zatvoriti ladicu registar kase, no počinitelj ju je u tome sprječavao, a prilikom naguravanja došlo je do ozljeđivanja djelatnice, nožem kojeg je počinitelj držao u ruci.  Nakon što je djelatnica ustuknula, muškarac je uzeo zasad neutvrđenu količinu novca iz kase te se udaljio u nepoznatom smjeru.

Prilikom počinjenja kaznenog djela, 48-godišnja djelatnica je lakše ozlijeđena, a policija intenzivno traga za mlađom muškom osobom, visine od oko 165 do 170 cm, slabije tjelesne građe, koji je bio odjeven u crne hlače i crnu jaknu.

Molimo sve građane koji su u blizini mjesta događaja primjetili sumnjive osobe ili vozila ili imaju druga korisna saznanja o ovom događaju da se jave Policijskoj postaji Rovinj, na broj  telefona 192 ili 052/538 239, a informacije mogu proslijediti i na e-mail istarska@policija.hr.

 

Policijska uprava istarska savjetuje građane kako postupati u slučaju razbojništva:

Unatoč svim mjerama opreza koje se poduzimaju,uvijek postoji mogućnost da netko postane žrtvom razbojništva. U tom slučaju najvažnije je da ne pružate otpor, pogotovo ako vam razbojnik prijeti oružjem – ne izlažite se opasnosti i postupajte po njegovim zahtjevima! Pokušajte zapamtiti što više detalja koji bi kasnije mogli pomoći policiji u otkrivanju počinitelja: izgled, ponašanje, govor i boja glasa, odjeća, prijevozno sredstvo i ostalo. Čim to okolnosti dopuste, nazovite policiju. Radi zaštite tragova, prije dolaska policije, nemojte nište dirati niti se kretati po prostoriji u kojoj se dogodio napad.



Stranica