Rezultati 24-satnog nadzora brzine kretanja

Slika PU_I/arena i stop policija.jpg

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, do kojih dolazi zbog neprilagođene ili nepropisne brzine kretanja, policijski službenici su jučer diljem zemlje proveli pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja.

Foto: Ilustracija

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, do kojih dolazi zbog neprilagođene ili nepropisne brzine kretanja, policijski službenici su jučer diljem zemlje proveli pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja. Akcija se provodila od 6 sati ujutro 16. travnja do 6 sati ujutro 17. travnja, a na području Istre policija je nadzirala brzinu kretanja vozila na stotinjak lokacija, na cestama u naselju i cestama izvan naselja.

Tijekom trajanja akcije, policijski službenici utvrdili su ukupno 58 prekršaja nepropisne brzine kretanja, pri čemu nije zabilježen niti jedan slučaj značajnijeg prekoračenja brzine. Za vrijeme trajanja pojačanog nadzora, na području Policijske uprave istarske, dogodilo se šest prometnih nesreća, od kojih pet s materijalnom štetom i jedna s lakše ozlijeđenom osobom. Nepropisna/neprilagođena brzina kretanja bila je uzrok u dvije prometne nesreće, uključujući i nesreću s lakše ozlijeđenom osobom. Naime, 35-godišnji vozač je sinoć oko 20.40 sati, u naselju Marčana, upravljao automobilom Toyota, pulskih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1.28 promila te je zbog nepropisne brzine, na ravnom dijelu ceste, izletio s kolnika i udario u stablo, a potom se vozilo prevrnulo na bočnu stranu.

Budući je nepropisna brzina, uz alkohol, jedan od osnovnih uzroka najtežih prometnih nesreća, podsjećamo još jednom vozače da poštuju propisana ograničenja brzine kretanja te da vožnju prilagode stanju i uvjetima na cesti.



Stranica