Rezultati 24-satnog nadzora brzine kretanja

Slika PU_I/vijesti/2016/tispol brzina copy.jpg

Foto: PU istarska

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, do kojih dolazi zbog neprilagođene ili nepropisne brzine kretanja, policijski službenici su diljem zemlje proveli pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja.

Nadzor brzine kretanja provodio se u zemljama Europske unije sukladno aktivnostima organizacije TISPOL (Europska mreža prometne policije), a akcija se provodila od 6 sati ujutro 21. travnja do 6 sati ujutro 22. travnja. Na području Istre policija je nadzirala brzinu kretanja vozila na ukupno 86 lokacija, na cestama u naselju i cestama izvan naselja. Uz 27 lokacija, koje su predložili građani, policijski službenici brzinu su nadzirali na još 59 lokacija, na kojima se prema statističkim pokazateljima događaju prometne nesreće uzrokovane nepropisnom ili neprilagođenom brzinom. 

Tijekom trajanja akcije, policijski službenici kontrolirali su ukupno 230 vozilai utvrdili  109 prekršajanepropisne brzine kretanja, pri čemu su zabilježena dva teža slučaja prekoračenja brzine.  U Puli, na kolniku Marulićeve ulice, gdje je brzina ograničena na 50 km/h, izmjerena je brzina od 90 km/h, dok je na području grada Poreča, gdje je ograničenje brzine također 50 km/h, izmjerena brzina od 115 km/h. Za vrijeme trajanja pojačanog nadzora, na području Policijske uprave istarske dogodile su se četiriprometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća zbog neprilagođene brzine, u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. 

Budući je nepropisna brzina, uz alkohol, jedan od osnovnih uzroka najtežih prometnih nesreća, podsjećamo još jednom vozače da poštuju propisana ograničenja brzine kretanja te da vožnju prilagode stanju i uvjetima na cesti.



Stranica