Rezultati 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila

Slika PU_I/vijesti/2018/nadzor brzine kretanja nova.jpg

Foto: PU istarska

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, do kojih dolazi zbog nepropisne ili neprilagođene brzine, policijski službenici  proveli su pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja (TISPOL-ova akcija).

Nadzor brzine  proveden je od 6 sati  27. lipnja do 6 sati 28. lipnja 2018. godine.  Na području Istre policija je nadzirala brzinu kretanja vozila na ukupno 69 lokacija, od kojih su 45 lokacija predložili građani.

Tijekom nadzora brzine policijski službenici utvrdili  su ukupno 124 prekršaja od čega 102 prekršaja vožnje nepropisnom ili neprilagođenom brzinom . Za vrijeme trajanja prometne akcije, na području Policijske uprave istarske dogodilo se devet prometnih nesreća od kojih su se  dvije dogodile zbog nepropisne ili neprilagođene brzine i to na području Puleu kojoj je nastala materijalna šteta te na području Rovinja u kojoj su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

Budući je nepropisna brzina, uz alkohol, jedan od osnovnih uzroka najtežih prometnih nesreća, podsjećamo još jednom vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja te da vožnju prilagode stanju i uvjetima na cesti.

Najveća brzina je izmjerena  na istarskom ipsilonu, A9, kod čvora Nova Vas, od strane 49-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim automobilom marke Audi, brzinom od  164 km/h.



Stranica