Rezultati prometne akcije korištenja sigurnosnog pojasa

Slika /2018/prometna policija4.JPG

Rovinjska je policija jučer provela akciju nadzora korištenja sigurnosnog pojasa, a danas policijski službenici kontroliraju parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom

Foto: Ilustracija

Kao što je i najavljeno, rovinjska je policija jučer provela prometnu akciju nadzora korištenja sigurnosnog pojasa. Policijski službenici kontrolirali su 26 vozača te su utvrdili 15 prekršaja, od čega devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje, dva prekršaja nepropisnog pretjecanja i jedan prekršaj nekorištenja svjetala na vozilu.

Budući da je danas Međunarodni dan osoba s invaliditetom, rovinjska će policija tijekom cijelog dana provoditi pojačane kontrole na parkirališnim mjestima rezerviranima za osobe s invaliditetom. Akcija se provodi zajedno sa prometnim redarima na području Rovinja, Žminja, Bala i Kanfanara te policija poziva vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom, odnosno da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom, kao i da ne zlorabe znak pristupačnosti.
 

Stranica