Rezultati prometne akcije provedene na području Pule

Slika /1policija natpis4.jpg

Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa policijski službenici sankcionirali 28 vozača i 7 putnika, dok su čak 23 vozača zatekli da u vožnji nepropisno koriste mobitel


Foto: Ilustracija

Postaja prometne policije Pula-Pola u utorak, 3. studenog 2020. godine od 9 do 14 sati provela je prometnu akciju „Kontrola korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela“ kako bi se smanjile posljedice stradavanja u prometnim nesrećama, čiji je uzrok vrlo često činjenje ova dva prometna prekršaja.
Policijski službenici u svega nekoliko sati provođenja akcije utvrdili su 65 prekršaja. Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa sankcionirali su 28 vozača i 7 putnika, dok su čak 23 vozača zatekli da u vožnji nepropisno koriste mobitel. Još su sedam vozača zatekli u činjenja drugih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 
 
Policijska uprava istarska podsjeća sve sudionike u prometu da su upravo nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela uz vožnju u alkoholiziranom stanju i prekoračenje brzine, četiri glavne ubojice u cestovnom prometu u Hrvatskoj, 

Nekorištenje sigurnosnog pojasa kod prometnih nesreća na području PU istarske čini udio od 4,5% u ukupnom broju prometnih nesreća, ali zabrinjava činjenica da 7 vozača koji su ove godine poginuli na istarskim cestama nije koristilo sigurnosni pojas.

Policijska uprava istarska stoga savjetuje:

Uvijek vozite brzinom prilagođenom uvjetima na cesti!
Koristite pojas!
Vozite trijezni!
Ne koristite mobitel u vožnji!

Sjetite se: „Kad sigurno voziš, sigurno stižeš.“
 

 

Stranica