Rezultati prometne akcije u cilju zaštite osoba s invaliditetom

Slika /2018/invalidi akcija2.jpg

Postaja prometne policije Pula-Pola će i nadalje provoditi  preventivno represivne akcije usmjere na suzbijanje navedenih prekršaja te će policijski službenici  i prilikom obavljanja svojih svakodnevnih zadaća biti usmjeravani na navedenu problematiku.

Foto: Ilustracija
 

Kao što je najavljeno, danas je na području  Pule te Fažane i Medulina provedena preventivno-represivna prometna akcija ''Nadzor znaka pristupačnosti i mjesta rezerviranih za parkiranje  vozila osoba sa invaliditetom“. Prometna akcija provedena je u suradnji sa Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli  i djelatnicima Pula parkinga, odnosno pravne osobe koja se bavi premještanjem vozila.

Tijekom provođenja prometne akcije obavljen je nadzor svih parkirališnih mjesta ispred trgovačkih centara u gradu Puli, Medulinu i Fažani te širem dijelu  Pule, posebno u Flanatičkoj i Supilovoj ulici, odnosno u blizini Doma zdravlja u Puli te na parkiralištu Opće bolnice Pula u Santoriovoj ulici.

Ukupno je utvrđeno 23 prekršaja nepropisnog parkiranja na mjestima namijenjenim za vozila osoba s invaliditetom te su oduzeta dva znaka pristupačnosti  zbog zlouporabe, koji će biti dostavljeni na postupanje nadležnom tijelu državne uprave koja ih je izdala,  a specijalnim vozilom-paukom ukupno je premješteno osam vozila.  Najviše prekršaja utvrđeno je na parkiralištu ispred ulaza u Opću blnicu Pula u Santoriovoj ulici.

Postaja prometne policije Pula-Pola će i nadalje provoditi  preventivno represivne akcije usmjere na suzbijanje navedenih prekršaja, te će policijski službenici  i prilikom obavljanja svojih svakodnevnih zadaća biti usmjeravani na navedenu problematiku.



Stranica