Rezultati prometne akcije u cilju zaštite pješaka

Slika /2022/poštujte_naše_znakove1.jpg

Policijski službenici su tijekom prometne akcije utvrdili 75 prekršaja

Foto: Ilustracija

Istarska je policija jučer od 9 do 14 sati provodila preventivno-represivnu akciju „Kontrola poštivanja prometnih propisa od strane vozača u odnosu na pješake i kontrola poštivanja prometnih propisa od strane pješaka“. Tijekom prometne akcije provodio se pojačan nadzor zona raskrižja i ulica na kojima se nalaze obilježeni pješački prijelazi te na područjima gdje je uočeno veće kretanje pješaka.

Tijekom akcije utvrđeno je 75 prometnih prekršaja, i to 23 prekršaja pješaka, 22 prekršaja ne ustupanja prednosti prolaska pješaku od strane vozača, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnoj pojasa, osam prekršaja nepropisne uporabe mobitela, jedan prekršaj odbijanja testiranja prisutnosti droga u organizmu i 8 ostalih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom prošle godine je na području Policijske uprave istarske, u 1694 prometne nesreće, stradalo 68 pješaka, od kojih su četiri pješaka smrtno stradala, 14 teško, a 50 pješaka je lakše ozlijeđeno. Stoga policija i nadalje poziva sve sudionike u prometu da podignu razinu pažnje prilikom sudjelovanja u kretanju na prometnicama s ciljem uspostave boljeg stanja sigurnosti i smanjenja stradavanja u prometu.
 

Stranica