Rezultati prometne akcije u cilju zaštite pješaka

Slika /2018/pješački prijelaz.JPG

Tijekom akcije utvrđena 34 prometna prekršaja , od kojih 19 prekršaja nepoštivanje obveza vozača prema pješacima i greške pješaka

Foto: Ilustracija
 
Kako je i najavljeno, na području Postaje prometne policije Pula - Pola jučer je od 7 do 13 sati, provedena preventivno-represivna prometna akcija usmjerena prema zaštiti pješaka u prometu. Tijekom provedbe prometne akcije policijski službenici kontrolirali su propuštaju li vozači pješake te da li se pješaci pravilno kreću i prelaze li kolnik na propisani način, ali i druge prekršaje koji utječu na sigurnost svih sudionika u prometu.
 
Tijekom prometne akcije ukupno je utvrđeno 34 prometna prekršaja, a od ukupnog broja evidentiranih prekršaja, 19 prekršaja se odnosilo na nepoštivanje obveza vozača prema pješacima i greške pješaka, dok je zabilježeno i 15 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Od prekršitelja izdvajamo 51-godišnjaka kojeg su policijski službenici oko 8,50 sati zaustavili i kontrolirali na kolniku Ceste prekomorskih brigada dok je upravljao vozilom pulskih registracijskih oznaka. Muškarac je alkotestiran te mu je očitana koncentracija alkohola od 1.81 promila nakon čega je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se pokreće prekršajni postupak poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Podsjetimo, od početka godine na području Postaje prometne policije Pula - Pola je u prometnim nesrećama stradalo je osam pješaka, od čega je njih pet zadobilo teške tjelesne ozljede. Za istaknuti je činjenicu kako je u cijeloj prošloj godini teško ozlijeđeno osam pješaka, odnosno da ove godine bilježimo porast stradavanja pješaka. U svim prometnim nesrećama koje su se dogodile ove godine uzrok nesreće bila je greška vozača.

Priopćenja