ROADPOL – završili Dani sigurnosti u prometu 2020. godine

Slika /2020/roadpol2.jpg

Jučer su završili Dani sigurnosti u prometu, kojima je cilj bio utjecati na svijest sudionika u prometu kako bi se smanjilo teško stradavanje

Foto: Ilustracija

Od 16. do 22. rujna proveden je projekt ROADPOL-a Dani sigurnosti u prometu na području Policijske uprave istarske. Tijekom provedbe projekta prometna policija provela je brojne preventivno-represivne aktivnosti u cilju smanjenja broja poginulih i teško ozlijeđenih osoba u prometu na cestama, a nagalasak je bio na Danu bez poginulih u prometu koji se obilježio 17. rujna. 

U promatranom razdoblju na području PU istarske dogodilo se 19 prometnih nesreća, što čini smanjenje za 54% u odnosu na promatrano razdoblje 2019. godine, kada je evidentirana 41 prometna nesreća.
  • Nije se dogodila niti jedna  prometna nesreća s poginulom osobom, dok je u promatrano razdoblje 2019. godine evidentirana jedna prometna nesreća s poginulom osobom.
  • Dogodilo se devet prometnih nesreća sa povrijeđenim osobama, što čini smanjenje za 63% u odnosu na promatrano razdoblje 2019. godine, kada je evidentirano 13 prometnih nesreća sa povrijeđenim osobama.
  • Dogodilo se deset prometnih nesreća sa materijalnom štetom, što čini smanjenje za 63% u odnosu na promatrano razdoblje 2019. godine, kada je evidentirano 27 prometnih nesreća s materijalnom štetom. 


U vremenskom periodu od 16. do 22. rujna na području PU istarske stradalo je deset osoba u prometnim nesreća, što čini smanjenje za 41% u odnosu na promatrano razdoblje 2019. godine, kada je stradalo 17 osoba u prometnim nesrećama.
  • Niti jedna osoba nije smrtno stradala u prometnim nesreća, dok je u promatranom razdoblje 2019. godine jedna osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći.
  • Niti jedna osoba nije zadobila teške tjelesne ozljede, isto kao i u promatranom razdoblju 2019. godine.
  • Deset osoba zadobilo je lakše tjelesne ozljede, što čini smanjenje za 37,5% u odnosu na promatrano razdoblje 2019. godine, kada je 16 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede u prometnim nesrećama.

Poštujte prometne propise!

Ostani živ i spasi živote drugih! 

 
 


 

Stranica